Kategóriák

Vonóhorog felszerelés

 

 

Cégünk vállalja saját műhelyében minden saját gyártású valamint beszerezett termékek vonóhorog felszerelését és elektromos bekötését is. Továbbá megoldható egyedi kivitelű autókra, veterán autókra valamint USA import autókra is a vonóhorog gyártás, és felszerelés is elektromos bekötéssel együtt.

 

Az egyedi autóknál nagyon fontos a pontos beazonosításnál a pontos évjárat, karosszéria típus (sedan, kombi, egyterű, busz stb.) megadása esetleg ha lehetőség egy-egy fotó becsatolása – erre az üzenet küldése pontban itt (link-ügyfélszolgálat,kapcsolat) van lehetőség vagy emailben.

 

Ezeknél az autóknál lehetőség szerint érdemes a gyártás előtt felkeresni telephelyünket egy kb 15 perces szemlére ahol  ellenőrizzük az autó alvázán kialakított szerelési pontokat. Amennyiben erre nincs lehetőség akkor egy jól befotózott és átküldött képsorozat is a segítségünkre tud lenni.
Nagyon fontos megjegyezni hogy az összes autónál a felszerelés előtt minden esetben ellenőrizni kell az adattábláján található adatokat.

 

Ugyanis ezek az adatok határozzák meg az autó vontathatóságát a későbbiekben. Az adattáblán szereplő két legmagasabb kg értéket egymásból kivonva kapjuk meg az autó vontathatósági értékét (guruló össztömeg a vontatmánnyal tömegből kivonva az autó össztömegét)

 

Például:

A képen szereplő adattábla szerinti Ford Transit Custom ezek szerint 2000 kg vontathatóságot fog kapni. Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy ahol a két legnagyobb szám egyezik annak az autónak sajnos 0kg a vontathatósága vagyis nem vontathat maximum kerékpárszállításra lesz alkalmas.

 

Vannak olyan típusok is ahol a gyártó csak 100-200 kg vontathatóságot engedélyez, de ezeknél a típusoknál nyugodtan lehet használni a vonóhorgot sporteszköz (kerékpár) vagy túradoboz szállítására is.

  

Fejkialakítások:

3 féle fejkialakítást különböztetünk meg:

-      fix hegesztett

-      2 csavaros levehető szerszámmal

-      szerszám nélkül kivehető, ennek további két típusa létezik

1, excenteres vízszintesen kivehető
2, automata függőlegesen kivehető
Ezen típusok közül Magyarországon bármelyik felszerelhető bármelyik autóra a hatályos jogszabályok szerint –ezt a 6/1990 KÖHÉM rendelet tartalmazza – kivéve ha:

-      a vonógömb feje kitakarja a hatósági jelzést (rendszámot)

-      a vonógömb feje kitakarja az autó világítástechnikai berendezését (középső ködlámpa)

Ezen esetekben csak a szerszám nélkül kivehető fejű modellekkel szerelhető a gépjármű.

 

Továbbá érdemes kivehetőt szerelni azon típusokra ahol az autó hátsó csomagtérajtója belenyílna a vonógömb fejébe.
További információkat találnak még termékeinkről a GYIK-hasznos információk pontban is. 

 

Felszerelés áraink, felszerelési anyagok nélkül:

Felszerelés elektromos bekötés nélkül: 20.000 Ft

Felszerelés elektromos bekötéssel visszajelzővel (CANBUS-nál benne van): 32.000 Ft

Egyedi gyártás felszereléssel típustól függően: érdeklődjön

Áraink bruttó árak és telephelyünkön értendőek.

  

Felhívjuk figyelmüket hogy az érvényes magyar jogszabályok értelmében minden autó vizsgáztatásakor a felszerelt vonóhoroghoz kötelezően meg kell lennie a 7 pólusú dugaljzatnak vezetékkel és bekötött hang- vagy fényvisszajelzőnek.

  

cikk: Huszka Norbert